TIPS MENDAPATKAN PEMBIAYAAN PERIBADI DENGAN PANTAS DAN MUDAH


Pada artikel ini saya akan memberikan tips bagi mendapatkan pembiayaan peribadi dengan pantas dan mudah.


Wang RM 100

Pada zaman sekarang, semua perkara memerlukan wang sekiranya anda mahukan apa-apa sahaja rencana ataupun produk. Ini semestinya akan membuatkan anda merasa amat susah untuk mendapatkan kelangsungan hidup tanpa wang yang mencukupi. Ada juga sesetengah orang yang terpaksa melakukan dua kerja di dalam satu masa untuk mendapatkan pendapatan tambahan. Anda boleh menggunakan cara ini untuk mendapatkan wang, tetapi bagaimana pula sekiranya anda memerlukan jumlah wang yang banyak pada waktu singkat?


TIPS MENDAPATKAN PEMBIAYAAN PERIBADI DENGAN PANTAS DAN MUDAH

Mohon pembiayaan peribadi anda dengan Pantascash

Setiap masalah pasti ada jalan penyelesaiannya.!!

Sekiranya terjadi kecemasan ataupun situasi yang memerlukan anda untuk mendapatkan wang yang banyak, anda boleh mendapatkan pembiayaan peribadi agar anda boleh menggunakan wang tersebut. Tetapi pembiayaan peribadi pun sebenarnya sukar untuk didapati kerana ada syarat – syarat yang perlu anda ikuti. Tahap faedah pun amat tinggi yang membuatkan anda tidak mampu untuk membayar. Ikuti langkah – langkah di bawah untuk mendapatkan pembiayaan peribadi dengan pantas dan mudah.


TIPS MENDAPATKAN PEMBIAYAAN PERIBADI DENGAN PANTAS DAN MUDAH

Tips pembiayaan peribadi secara pantas

Anda sebenarnya mampu untuk mendapatkan pembiayaan peribadi dengan pantas serta mudah sekiranya anda tahu cara yang betul. Anda juga perlu bijak memilih jenis – jenis pembiayaan peribadi yang anda mahu ambil sekiranya anda mahukan proses yang mudah, pantas dan juga faedah yang yang rendah. Ikuti langkah-langkah di bawah ini sebagai panduan untuk mendapatkan pembiayaan peribadi dengan pantas dan mudah.


APAKAH TIPS PEMBIAYAAN PERIBADI YANG PANTAS DAN APA YANG PERLU ANDA BUAT?

Penyedia pembiayaan peribadi selalunya akan memberikan bantuan kepada anda daripada pelbagai jenis aspek seperti kelayakan pembiayaan dan juga memberikan pakej – pakej pembiayaan yang bersesuaian dengan anda. Ini akan memudahkan anda untuk mendapatkan pembiayaan peribadi dengan lebih pantas dan mudah tanpa anda perlu bersusah – payah pergi ke bank dan mencari sendiri pinjaman peribadi untuk anda. Gunakan sahaja perkhidmatan yang ditawarkan oleh penyedia pinjaman peribadi ini untuk kemudahan anda sendiri.

1 – Dapatkan Semakan Kelayakan Terlebih Dahulu

Pastikan anda mendapatkan semakan kelayakan pembiayaan dari penyedia pembiayaan peribadi, supaya anda lebih mudah untuk mendapatkan pinjaman yang bersesuaian dengan status kewangan anda. Hal ini kerana ia boleh membantu anda untuk mendapatkan pembiayaan yang anda mampu bayar dengan baik dan juga tidak membuatkan anda merana di kemudian hari. Anda boleh memilih penyedia pembiayaan peribadi yang dapat membantu anda untuk menyemak kelayakan pinjaman dengan cepat dan tidak mengenakan caj yang tinggi.

2 – Maklumkan Masalah Kewangan Anda Kepada Penyedia Pinjaman Peribadi

Jika anda pernah mempunyai rekod pembayaran hutang yang tidak baik sebelum ini, ianya akan menyukarkan anda sedikit untuk mendapatkan pembiayaan peribadi. Anda boleh memaklumkan pada wakil penyedia pinjaman peribadi anda sekiranya anda mempunyai masalah seperti seperti CTOS,CCRIS dan AKPK. Masalah-masalah ini perlu dimaklumkan kepada mereka agar mereka boleh membantu untuk memberikan pakej pembiayaan yang bersesuaian untuk anda.

3 – Lengkapkan Borang Pemotongan Gaji/ Biro Angkasa

Jika anda mahu ianya diproses dengan pantas, maka anda perlu melengkapkan borang-borang yang diperlukan untuk kelulusan pembiayaan peribadi anda. Jadi, sila pastikan anda mengisi borang pemotongan gaji / biro angkasa, di cop majikan serta di tandatangan oleh majikan. Borang-borang ini adalah wajib dan diperlukan penyedia pembiayaan peribadi bagi memproses permohonan anda.

4 – Dapatkan Lampiran Opsyen Pencen Untuk Pemohon Berumur 45 Tahun Ke Atas

Pinjaman peribadi yang diberikan adalah tidak mengira umur tetapi anda perlu memberikan dokumen yang lengkap dan juga sah. Sekiranya anda berumur 45 tahun ke atas, maka anda perlu mendapatkan lampiran opsyen pencen. Ini juga akan memudahkan penyedia pinjaman peribadi anda untuk memproses dokumen – dokumen anda dengan lebih mudah. Sekiranya dokumen yang diberikan adalah tidak lengkap, maka borang permohonan anda akan menjadi pending dan juga menjadi status ‘Return Form’.

4 – Pastikan Anda Mempunyai Tandatangan Yang Sama

Tahukah anda tandatangan merupakan bahagian yang paling penting untuk anda mendapatkan kelulusan dengan cepat dan mudah? Anda perlu memastikan tandangan anda adalah sama di setiap borang untuk mengelakkan dari berlakunya “return form”. Ia akan membuatkan borang anda menjadi tidak sah, meskipun tandatangan anda kelihatan sedikit berlainan daripada borang-borang yang ditandatangani. Perkara ini akan menyebabkan permohonan pembiayaan peribadi anda tidak diluluskan.

5 – Bersedia Untuk Akad

Setiap pembiayaan yang diluluskan akan melalui proses akad, jadi anda harus bersedia bagi proses akad melalui panggilan telefon. Selepas proses akad selesai, wang tunai akan dimasukkan ke dalam akaun anda dalam masa 24 hingga 48 jam sahaja. Jadi, anda seharusnya menggunakan khidmat penyedia pembiayaan peribadi berdaftar sekiranya anda mahukan proses pembiayaan anda dilakukan dengan mudah dan juga cepat.


ARTIKEL-ARTIKEL KEWANGAN MENARIK

Disamping itu, kami juga ada menyediakan beberapa artikel kewangan yang menarik untuk anda mengetahui dengan lebih jelas lagi mengenai :

Kami akan sentiasa menambahbaik kandungan info serta tips kewangan dari masa ke semasa. Jangan lupa untuk “SUBSCRIBE” dan mengunjungi laman web kami lagi untuk membaca artikel-artikel menarik ini.


HUBUNGI PEGAWAI PERKHIDMATAN PELANGGAN KAMI

cta-call
cta-wassap